Onze tuin is nu groen en mooi

Wij vonden onze tuin te vol, te druk en in de winter te kaal. Tegelijk wisten wij niets over planten en hadden ook niet echt een idee wat anders moet/kan. Marjan heeft met veel begrip geluisterd, met enthousiasme een keuze aan oplossingen voorgesteld en deskundig planten uitgekozen. In de winter is onze tuin nu niet meer kaal maar groen en mooi!  Het was heel leuk en leerzaam om met Marjan samen te werken. Zij heeft ons deskundig en geduldig door het proces begeleid, altijd meegedacht en ook de beplanting aan ons “skill-level” aangepast.

Plezierige aanpak

Je tuin opnieuw inrichten is niet iets wat je op een namiddag even bedenkt. Het is een proces waarin je je wensen in overeenstemming moet brengen met je mogelijkheden. En dit is precies waarbij Marjan helpt. Marjan denkt met je na over je ideeën, stuurt waar nodig bij en beschikt over de kennis die nodig is om gevolgen van keuzes op langere termijn en in verschillende seizoenen te overzien. Ik vind dit een hele plezierige aanpak, zo maak je samen het pad naar je nieuwe tuin.

Een heus stadstuintje

Marjan heeft me goed geholpen om mijn “stenen plaatsje” op het noordwesten om te toveren tot een heus stadstuintje. Ik kon niet goed overzien wat goed bij elkaar zou passen, maar dankzij Marjan is het een geheel, speels tuintje geworden en geniet ik er dagelijks van.

Kindvriendelijke stadstuin

Marjan kwam begin vorig jaar langs voor een kennismakingsgesprek om met ons de mogelijkheden voor de tuinaanleg te bespreken. Op dat moment was onze kleine stadstuin een grote zandvlakte, maar we hadden al wel enigszins voor ogen wat onze wensen waren. Omdat er een kleine op komst was, moest het allereerst een kindvriendelijke tuin zijn; geen giftige planten/bloemen en zo weinig mogelijk tegels (ook met het oog op operatie ‘Steenbreek’). Daarnaast hadden we het plan om er zoveel mogelijk een eetbare tuin van te maken, veel groente, wat fruit en lekkere kruiden. We wilden ook lekker kunnen relaxen in de tuin, in een hangmat en op het gras kunnen liggen en in de toekomst ook de mogelijkheid hebben voor een schommel/klimplek voor de kleine. Marjan is erg geduldig en heeft al onze wensen goed in kaart gebracht. Ze kwam steeds snel met schetsen en aanvullende informatie en we stonden versteld van het uiteindelijke ontwerp, dat zag er heel professioneel uit. Marjan heeft ontzettend veel aandacht besteed ana de verschillende opties qua planten en de juiste locatie. De tuin is inmiddels zeer vergevorderd in de aanleg en we zijn er ontzettend blij mee! Het is een schaduwrijke tuin en achterin erg vochtig, maar met de hete zomer van dit jaar heeft de zon toch wel staan knallen op bepaalde punten; hier is zij ook weer meteen mee aan de slag gegaan. Het is duidelijk dat zij zich zeer betrokken voelt bij het hele proces, het blijft niet alleen bij een ontwerp, maar ze blijft zich verdiepen in de nieuwe problemen die zich ook na de aanleg weer voordoen. Hartelijk dank voor je betrokkenheid Marjan !

Nog steeds heel blij met mijn balkon

Marjan heeft mij geholpen met het mooier maken van mijn balkon. Ze heeft goed geluisterd naar mijn wensen, maar ook begrepen welke oplossingen bij mijn karakter passen. Zo heeft ze bedacht dat een houten wand zou helpen om het balkon een opgeruimd aanzien te geven. In de zelfde stijl zijn er twee bloembakken gemaakt door een timmerman uit haar netwerk en is er een houten vloer gelegd. Daardoor is het een eenheid geworden. Verder heeft ze meegedacht over de vulling van de bloembakken op mijn schaduwrijke balkon. Ik ben er na ruim twee jaar nog steeds heel blij mee!