Mijn werkwijze

Het begint met een (gratis) oriënterend gesprek. We maken kennis en we bekijken de tuin of het balkon/dakterras. Ik kijk naar uw smaak en inrichting en luister goed naar uw wensen en voorkeuren om  me een beeld te vormen van wat bij u past.  Ik kijk alvast naar de huidige situatie, sterke of zwakke kanten, de ligging, uw favoriete plekjes.  Misschien wilt u geen totaal ontwerp maar gaat het slechts om een deel van de tuin. Of misschien is het voldoende om een tuinworkshop af te spreken, waarin ik bijvoorbeeld een eenvoudige schets maak en een globaal beplantingsplan. Na afloop maak ik een offerte die u rustig thuis bekijkt.

Als u akkoord gaat met een volledig traject, kom ik opnieuw langs en gaan we samen verder in het proces. Bij dit bezoek zal ik opmeten, foto’s maken,  zon en schaduw en droge en natte plekken bepalen en eventueel grondonderzoek doen. Misschien heeft u ook een kadaster- of bouwtekening die ik kan gebruiken. Verder zal ik kijken naar de aangrenzende tuinen, balkons of straat, en de wettelijke bepalingen waarmee rekening moet worden gehouden.

Naar aanleiding van alle informatie maak ik een plattegrond en 2 á 3 schetsontwerpen. Deze kom ik eerst weer met u bespreken. Er is nu nog veel mogelijk en ik kan nog volop bijstellen.

Als u helemaal tevreden bent, volgt het definitieve ontwerp. Vaak zal dit samengaan met een beplantingsplan en beplantingslijst.  Als u een bestaande bebouwing en bestrating wilt behouden, kan ik me ook beperken tot de beplanting of een deel daarvan.

Tenslotte volgt de uitvoeringsfase. Ik kan voor u een hovenier regelen, maar misschien heeft u zelf al iemand op het oog of wilt u de tuin (deels) zelf aanleggen. Tijdens de uitvoering hou ik contact met u en de hovenier om zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Desgewenst kan ik – tegen meerkosten – aanwezig zijn bij de aanplant.

NIEUW: TUINWORKSHOP!

U kunt bij mij nu ook een tuinworkshop doen. Ik besteed dan, samen met u, een dagdeel (4 uur) naar wens in/aan uw tuin. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
– opmeten, eenvoudig tuinontwerp maken
– grondtest
– beplantingsadvies.

U betaalt hiervoor € 230,-.

Sinds 1-1-2021 maak ik gebruik van de kleine ondernemings regeling (KOR). Dit betekent voor u dat ik geen Btw in rekening breng.